Bingham u finalu English Opena bolji od Davisa

Pobjeda u neizvjesnom meču

Bingham u finalu English Opena bolji od Davisa

A. Beganović

Stuart Bingham osvojio je titulu na English Openu savladavši u finalu Marka Davisa.

Bingham je do pete rangirajuće titule stigao u vrlo neizvjesnom meču (9:7) koji je mogao otići i na stranu njegovog protivnika, koji je po prvi put u karijeri igrao finale jednog rangirajućeg turnira.

Nakon prve sesije rezultat je glasio 4:4, da bi Davis u sami finiš meča ušao sa prednošću (7:6). No, posljednja tri framea nekadašnjio svjetski prvak je odigrao sjajno i na kraju je stigao do pobjede.

Binghamu je ovo prvi rangirajući naslov još od Velsh Opena 2017. godine i prvi nakon tromjesečne suspenzije zbog kršenja pravila klađenja. Za titulu u Crawleyju Bingham je zaradio 70.000 funti.

"Kod rezultata 5:4 za Marka mislio sam da je gotovo. Da je otišao na 6:4, a imao je priliku, bilo bi se teško vratiti. Bio je to neizvjestan meč i cijeli dan sam bio nervozan. Pritisak je bio ogroman, no u usporedbi sa pritiskom osvajanja svjetskog naslova je dosta lakše", između ostalog je rekao Bingham nakon što je primio pehar i ček na 70.000 funti.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi