Bivši svjetski šampion u snookeru izbačen sa turnira jer je otišao u pogrešan grad
Robertson je otišao u pogrešan Barnsley

Na kraju je shvatio da je napravio veliku grešku, ali je bilo prekasno

Bivši svjetski šampion u snookeru izbačen sa turnira jer je otišao u pogrešan grad

S. Pašalić

Velika zvijezda snookera, Neil Robertson, iz bizarnog razloga neće igrati na World Open turniru koji se održava u Engleskoj.

Australac je izbačen sa turnira jer se u petak nije pojavio na meču koji je trebao igrati protiv Iana Burnsa.

Razlog zbog kojeg 37-godišnji bivši svjetski prvak nije stigao na početak ovog meča je taj što je otišao u pogrešan grad!

Turnir se održava u Barnsleyu u Južnom Yorkshireu koji ima skoro 92.000 stanovnika, ali je Robertson otišao u malo selo koje se također zove Barnsley, ali ima samo nešto više od 200 stanovnika i nalazi se skoro 250 kilometara od mjesta na kojem se Australac trebao pojaviti.

Robertson je shvatio da je napravio veliku grešku, ali je bilo prekasno i nije mogao stići na početak meča pa sudija nije imao drugog izbora nego da dodijeli pobjedu Burnsu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi