Vrhunska igra O'Sullivana u finalu i odbrana naslova na Coral turniru u snookeru
"Raketa" je osvojio još jedan turnir u svojoj karijeri

Neil Robertson jednostavno nije imao nikakve šanse

Vrhunska igra O'Sullivana u finalu i odbrana naslova na Coral turniru u snookeru

S. Pašalić

Ronnie O'Sullivan je odbranio titulu prvaka na Coral prvenstvu u engleskom Prestonu.

O'Sullivan je u finalu savladao Neila Robertsona sa 10:4 i tako stigao do novog uspjeha u svojoj karijeri. "Raketa" je odlično krenuo u meč i osvojio prva četiri framea i poveo sa 4:0.

Robertson je zatim smanjio na 4:1, ali O'Sullivan osvaja dva framea zaredom i stiže do 6:1. Oba igrača su zatim osvojila po jedan frame pa se na pauzu prije večernjeg dijela meča otišlo sa 7:2 za O'Sullivana.

Iako je Robertson osvojio prvi frame u večernjem dijelu i smanjio na 7:3, igra Ronniea O'Sullivana je danas jednstvano bila na vrhunskom nivou te je uspio privesti meč kraju i slaviti sa 10:4.

O'Sullivan je posebno oduševio publiku u posljednjem frameu kada je došao do svog 1000-tog centuryja u karijeri, što je sve prisutne gledatelje u dvorani diglo na noge, te je ovaj uspjeh O'Sullivana pozdravljen sa ovacijama od strane publike.

Ronnie je bio na pragu još jednog uspjeha u posljednjem frameu s obzirom da je mogao doći do najvećeg breaka na turniru, ali nakon što je sve kugle ubacio u rupe, bijela kugla je također završila u rupi pa je tako Robertson sa najvećim breakom na turniru osvojio nagradu od 5 hiljada funti.

Ronnie O'Sullivan će kao pobjednik na ovom turniru dobiti 125 hiljada funti, dok će Robertson dobiti 50 hiljada funti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti