Poznati su svi parovi četvrtfinala Svjetskog prvenstva u snookeru

Mečevi počinju danas

Poznati su svi parovi četvrtfinala Svjetskog prvenstva u snookeru

S. Pašalić

Na Svjetskom prvenstvu u snookeru koje se održava u engleskom Sheffieldu završeni su svi mečevi osmine finala.

Judd Trump je savladao Ding Junhija sa 13:9. Trump odlično krenuo u meč i poveo sa 5:1, međutim Ding je nakon toga puno bolje zaigrao i stigao do vodstva 9:7. Ipak Trump je tada osvojio šest frameova zaredom i stigao do pobjede.

John Higgins je u meču punom preokreta stigao do pobjede protiv Stuarta Binghama sa 13:11. Ali Carter je savladao Zhuo Yuelonga sa 13:9 iako je Kinez imao vodstvo od 9:7.

Barry Hawkins je sjajno krenuo u meč protiv Kyrena Wilsona i poveo sa 6:1, ali se onda desio neshvatljiv pad u njegovoj igri i Wilson je na kraju slavio sa 13:11.

Danas počinju svi mečevi četvrtfinala, a parovi su:

David Gilbert - Kyren Wilson
John Higgins - Neil Robertson
Gary Wilson - Ali Carter
Judd Trump - Stephen Maguire

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi