Čovjek raketa: Rekorder O'Sullivan danas napravio 14. maksimalni break u karijeri!

China Open

Čovjek raketa: Rekorder O'Sullivan danas napravio 14. maksimalni break u karijeri!

Za ljubitelje snookera doživjeti maksimalni break nekog igrača je poput prisustva ljubitelja fudbala utakmici Milan - Liverpool 3:3. Star je snooker kao sport, ali samo rijetki dobiju privilegiju da dožive takvo nešto. Ukupno je u historiji napravljeno 137 maksimalnih breakova...

Ronnie O'Sullivan veći je od snookera. Vjerovatno najtalentovaniji igrač ove igre svih vremena, na China Open je došao sa težnjom da postane prvi igrač sa šest osvojenih rangirnih titula, ali i da obori rekord zarade u jednoj sezoni. Do sada je već zaradio preko 500 hiljada funti, no neće uspjeti ni jedno ni drugo.

Pet titula kao on imaju Stephen Hendry i Mark Selby, ali barem niko nikada nije napravio više maksimalnih breakova. Iako je poražen 2:6, rekorderu je danas pošlo za rukom da dođe do svoga 14.

U meču protiv Eliotta Slessora kombinujući crvene s crnom, do osvojenih 147 poena je stigao za sedam minuta i sedam sekundi. Bio je to ujedno njegov 944. century (trocifreni break).

Inače, ovogodišnji nagradni fond na China Openu je duplo veći nego prošle godine kada je iznosio 510.000 funti.

Prvi čovjek World snookera Barry Hearn je rekao:

"Izvanredno je razmišljati da je 2005. godine kada je ovaj događaj prvi put održan, nagradni fond bio samo 200.000 funti i glavna nagrada 30.000 funti. To pokazuje koliko smo daleko stigli u proteklih 13 godina u smislu popularizacije snooker-a u Kini. Ovo je odlično za igrače koji imaju priliku za nikada većom zaradom, a navijači koji vole ovaj turnir obezbijeđeni su za naredne četiri godine."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi