Čuda se dešavaju: Amater u 1. kolu Svjetskog prvenstva nadigrao Ronnieja O'Sullivana

Cahill dobio rezultatom 10:8

Čuda se dešavaju: Amater u 1. kolu Svjetskog prvenstva nadigrao Ronnieja O'Sullivana

A. Beganović

Prvo kolo donijelo je i najveće iznenađenje u historiji svjetskih prvenstava u snookeru.

Crucible Theatar danas je svjedočio senzaciji. Naime, James Cahill, igrač za kojeg nisu čuli ni oni koji žive snooker, u 1. kolu Svjetskog prvenstva savladao je po mnogima najboljeg svih vremena Ronnieja O'Sullivana.

Slavio je prvi amater koji se plasirao na Svjetsko prvenstvo rezultatom 10:8, a početak meča nije nagovještavao ovakav kraj.

Istina, mučio se Ronnie i na početku, izgubio je prvi frame ali je onda imao vodstvo do 4:3. No, mladi Cahill osvojio je posljednja dva framea prve sesije i na odmor je otišao sa minimalnom prednošću (5:4).

Prvi frame druge sesije dobio je O'Sullivan i činilo se tada da će ipak uhvatiti ritam te opravdati ulogu favorita. Ipak, u naredna tri je slavio Cahil pa je na petnaestominutnu pauzu otišao sa prednošću od tri framea (8:5).

Zatim Ronnie osvaja tri framea za 8:8, a u 17. prvu pravu priliku da povede 9:8 imao je Cahill, no jednu laganu crvenu nije ubacio pa je O'Sullivanu pružio šansu za vodstvo.

I počistio je Ronnie stol do roze kugle ali onda pravi neshvatljivu grešku što koristi Cahill i dolazi do meč lopte koju je iskoristio za konačnih 10:8

Tako je mladi Cahil napravio ono što se prije početka meča činilo nemogućim. Ronnie je igrao sjajnu sezonu, osvojio je pet turnira i igrao dva finala, tokom cijele godine pobjeđivala su ga samo četvorica igrača i u Sheffield je došao kao najveći favorit uz Judda Trumpa za osvajanje naslova.

Inače, u drugo kolo plasirali su se i Mark Selby koji je rezultatom 10:7 savladao Zhao Xintonga, zatim legendarni John Higgins koji je istim rezultatom savladao Marka Davisa, te Shaun Murphy koji je sa maksimalnih 10:0 nadigrao Luo Honghaoa.

Top Komentari

Panjevi7
Ovo je o’sullivan namjerno napravio protiv snoker federacije,bez njegovog daljnjeg učešća 50% gledalaca će faliti! A nema više ni snage za iscrpljujuće dugotrajno prvenstvo!
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi