Dvostruki prvak Welsh Opena Mark Williams ispao sa turnira, Mark Selby lagano prošao dalje
Velšanin se oprostio od turnira

Razočarao igrom

Dvostruki prvak Welsh Opena Mark Williams ispao sa turnira, Mark Selby lagano prošao dalje

S. Pašalić

Mark Williams je završio svoj nastup na ovogodišnjem Welsh Openu.

Dvostruki prvak je odigrao jako loš meč pa je Zhang Anda kombinacijom svoje dobre igre i grešaka Marka Williamsa prošao dalje sa 4:2.

Nakon što je Williams osvojio prvi frame, Anda je dosta lagano osvojio naredna tri i poveo sa 3:1. Williams je nekako osvojio peti frame i smanjio na 3:2, ali mu to nije pošlo za rukom u šestom iako mu je Anda pružio priliku da se potpuno vrati u meč. Anda je na kraju zasluženo slavio sa 4:2.

Mark Selby je bio ubjedljiv protiv Adama Duffyja i sa 4:0 prošao dalje, a prolazak u narednu fazu je osigurao i Stuart Bingham pobjedom protiv Matthewa Selta sa 4:1.

Neil Robertson je bez većih problema prošao dalje pobjedom protiv Garyja Wilsona 4:1, Barry Hawkins je također stigao do pobjede od 4:2 protiv Bena Woollastona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi