Edin Kovačević osvajač prvog kola "Best of the Best" snooker lige u Tuzli

Edin Kovačević osvajač prvog kola "Best of the Best" snooker lige u Tuzli

E. Čaušević

U Tuzli je proteklog vikenda odigrano prvo kolo Carlsberg Snooker Lige Best of the Best. Ukupno trideset igrača igralo je na četiri stola u tri tuzlanska kluba, pred domaćom publikom uz odličnu organizaciju domaćina i sportsku atmosferu.

Najveći uspjeh zabilježio je Edin Kovačević iz SK “CLICK” koji je u finalu savladao Demirela Pirića iz SK “BillyBlues” rezultatom 3:0 te je dominantno zauzeo prvo mjesto na turniru bez izgubljenog frejma.

Demirel Pirić je do finala došao preko svog klupskog kolege, Mirnesa Mujića u neizvjesnom i dosta kvalitetnom meču koji je okončan rezultatom 3:2 u korist Pirića.

Edin Kovačević je dosta lakše prošao kroz polufinalni meč preko veterana ovog sporta i dugogodišnjeg člana BillyBlues kluba, tuzlanske sportske legende Željana Pilavdžića, u meču koji je Kovačević također završio 3:0 u svoju korist i tako zauzeo vodeću poziciju nakon prvog kola Best of the Best snooker lige u Tuzli. Liga se nastavlja sljedećeg mjeseca kada je na rasporedu drugo kolo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi