Higgins nakon velike drame prošao u finale gdje ga čeka Judd Trump

Finale se igra sutra

Higgins nakon velike drame prošao u finale gdje ga čeka Judd Trump

S. Pašalić

John Higgins i Judd Trump će igrati u finalu Svjetskog prvenstva u snookeru.

Higgins je do finala stigao nakon dramatičnog meča protiv Davida Gilberta u kojem je na kraju slavio u odlučujućem frameu i stigao do pobjede rezultatom 17:16.

Gilbert je izgubio meč koji jednostavno nije smio izgubiti. Odlično je krenuo u meč i nakon prve sesije vodio sa 5:3.

Drugu sesiju je Higgins očajno igrao, a Gilbert je to iskoristio i nakon druge sesije vodio sa 10:6.

Nakon toga se prednost Gilberta počela topiti i iako je u jednom trenutku imao vodstvo od 14:11, Higgins je na kraju uspio stići prednost Gilberta i doći na 16:16.

U posljednjem odlučujućem frameu je viđena velika borba nakon koje je Higgins na kraju izašao kao pobjednik i slavio sa 17:16.

Judd Trump je dosta lakše slavio protiv Garyja Wilsona sa 17:11. Prva sesija je bila neizvjesna i završila je rezultatom 4:4, ali je na kraju druge sesije Trump imao vodstvo od 9:7.

Nakon toga je Trump zaigrao još bolje i na kraju slavio sa 17:11 i plasirao se u finale.

Finale se igra u nedjelju, a Trump je definitivno favorit protiv Higgins koji cijelu ovu sezonu igra loše, a ovaj turnir također nije pružao sjajne partije i više je na "mišiće" stigao do finala.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi