Ronnie O'Sullivan u klasiku savladao Johna Higginsa i plasirao se u polufinale
O'Sullivan je upisao 36 pobjedu protiv Johna Higginsa od meča u Dubaiju davne 1994. godine kada su odigrali svoj prvi meč

O'Sullivan sve bliži odbrani naslova

Ronnie O'Sullivan u klasiku savladao Johna Higginsa i plasirao se u polufinale

S. Pašalić

Ronnie O'Sullivan je posljednji polufinalist Coral turnira u snookeru.

O'Sullivan je u meču koji je ljubiteljima snookera pružio priliku da uživaju u vrhunskom snookeru pobijedio Johna Higginsa sa 6:4 i tako stigao do polufinala.

Prva tri framea su donijela veliku borbu, a svaki frame je mogao otići na bilo koju stranu. Na kraju je O'Sullivan osvojio dva framea, a Higgins jedan pa je rezultat bio 2:1.

Naredni frame je nešto lakše osvojio John Higgins pa se na pauzu otišlo sa rezultatom 2:2.

Nakon pauze O'Sullivan je bolje krenuo u nastavak meča i na puno lakši način osvojio dva naredna framea i poveo sa 4:2, da bi Higgins osvojio idući frame i smanjio na 4:3.

Ronnie je zatim ponovo osvojio jedan frame bez većih problema i poveo sa 5:3. U devetom frameu je O'Sullivan već mogao stići do pobjede, ali je Higgins ipak osvojio ovaj frame i smanjio na 5:4 nakon velike taktičke borbe i nadmudrivanja.

Deseti frame je Higgins imao priliku da osvoji i odvede meč u odlučujući frame, ali je napravio veliku grešku koja je vratila O'Sullivana za stol, a on je to iskoristio i stigao do pobjede i polufinala.

Ronnie O'Sullivan će u polufinalu igrati protiv Marka Allena, dok će se u drugom polufinalu sastati Neil Robertson i Judd Trump.

O'Sullivan je branitelj naslova na ovom turniru, a prošle godine je u finalu bio bolji od Shauna Murphyja sa 10:4.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi