Higgins razbio Lisowskog za plasman u četvrtfinale

Peti igrač svijeta briljirao

Higgins razbio Lisowskog za plasman u četvrtfinale

Škotlanđanin John Higgins plasirao se u četvrtfinale Svjetskog prvenstva u snookeru nakon nevjerovatne pobjede nad Englezom Jackom Lisowskim rezultatom 13:1.

Od samog početka duela, Higgins je bio vrlo raspoložen i inspirisan, a za rukom mu je polazilo gotovo sve što je prethodno zamišljao.

Peti najbolji igrač svijeta upisao je pobjedu mnogo lakše nego što je mogao i sanjati, a tamo će igrati sa boljim iz duela Ricky Walden - Judd Trump. Nakon dvije sesije, rezultat je 8:8.

Za sada su poznata dva četvrtfinalna para, dok se treći nazire. Allen će igrati protiv Wilsona, Williams protiv Cartera dok će Hawkins za protivnika najvjerovatnije imati Dinga, koji nakon dvije sesije vodi sa 12:4 protiv McGilla i na jedan frame je od pobjede.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi