Williams ostao u lovu na treću titulu, Milkins iznenadio Robertsona
Foto: worldsnooker.com

Svjetsko prvenstvo

Williams ostao u lovu na treću titulu, Milkins iznenadio Robertsona

Još uvijek je u toku prvo kolo Svjetskog šampionata, a danas je Mark Williams upisao sigurnu pobjedu nad Jimmyjem Robertsonom rezultatom 10:5.

Williams, inače osvajač titule u Cruciable Theatru 2000. i 2003. godine, je dobro započeo ovogodišnje izadnje turnira. On je dominirao na otvaranju meča i dosta lagano stigao do vodstva 7:2, prije prekida meča.

Ipak, Robertson je danas dobro počeo nastavak meča i uzeo prva dva gema, ali je ubrzo Williams uzvratio na sjajan način - brejkom od 140 poena. Ubrzo je uslijedio i brejk od 100 poena, pa je Williamsu ostalo samo da potvrdi trijumf.

Williams će u drugom kolu odmjeriti snage sa Robertom Milkinsom koji je danas iznenadio favorizovanog Neila Robertsona i upisao pobjedu, također, rezultatom 10:5.

Do trijumfa i plasmana u drugu rundu je danas došao i John Higgins koji je sa 10:7 bio bolji od Tajlanđanina Un-Nooha.

Higgins će u narednoj rundi odmjeriti snage sa Lisowskim koji je u prvom kolu sa 10:7 bio bolji od Binghama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi