John Higgins pobjedom krenuo u odbranu naslova na Welsh Openu, Mark Williams se umalo obrukao
Prošle godine u finalu bio bolji od Barryja Hawkinsa

Bez većih problema prošao dalje

John Higgins pobjedom krenuo u odbranu naslova na Welsh Openu, Mark Williams se umalo obrukao

S. Pašalić

Nakon što je sinoć pobjedom u finalu Judda Trumpa nad Ali Carterom 10:6 završen World Grand Prix, već danas je počeo Welsh Open.

John Higgins brani titulu, a danas je šampion odmah na početku odlično otvorio turnir i sa 4:0 savladao Graemea Dotta.

Prva dva framea Higgins je nešto lakše riješio u svoju korist. Treći frame Higgins je malo teže dobio, a u četvrtom frameu je također pružio Dottu priliku da se vrati u meč, ali je Dott imao težak raspored kugli na stolu tako da je Higgins i ovaj frame osvojio i riješio meč u svoju korist.

Od ostalih mečeva možemo izdvojiti pobjedu Yuelong Zhoua koji je napravio iznenađenje i pobijedio Stephena Maguirea sa 4:3. Marco Fu je savladao Tian Pengfeia sa 4:1. Shaun Murphy je opravdao ulogu favorita i sa 4:1 savladao Adama Stefanowa.

Mark Williams je skoro dopustio veliko iznenađenje, ali se provukao u zadnjem frameu te pobijedio Kishana Hirania sa 4:3.

Najveće iznenađenje je definitivno ispadanje Matthewa Stevensa koji je izgubio od Jaka Jonesa sa 4:2.

Progam se nastavlja večeras od 20:00.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti