Osvojio Grand Prix: Trump u odličnoj formi pred Welsh Open

Savladao Alisona Cartera

Osvojio Grand Prix: Trump u odličnoj formi pred Welsh Open

Judd Trump je osvojio desetu titulu u karijeri pobjedom na Coral World Grand Prix u Cheltenhamu, pobedivši Alisona Carter 10-6 u finalu.

Sinoćnja pobjeda koja mu je džep napunila sa 100.000 funti, nedvosmisleno čini ovu sezonu najboljom za Trumpa na World Snooker Touru.

On je već sada zaradio preko 500.000 funti iz nagradnih fondova, a po prvi put je u karijeri slavio na tri rangirna turnira. Prethodno je osvojio Sjevernu Irsku i prošlomjesečni Masters.

Trump je već obezbijedio i plasman na Coral Players Championship i Coral Tour Championship, gde će igrati top 16 i top 8 igrači.

Carteru je malo nedostajalo da osvoji peti turnir u karijeri. Međutim, morao se zdovoljiti nagradom od 40.000 funti te gotovo zagarantiranim plasmanom na Coral Tour Championship, budući da počinje sedmicu na 17. mjestu jednogodišnje liste.

Trump je u finalu bio bolji zahvaljujući sjajnom otvaranju, osiguravši prednost od 6:3.

Međutim, u drugoj sesiji Carter je zaigrao bolje, ostvario break od 99 za 6:4, a kasnije se uspio primaći na 7:6

Petnaestominutna pauza išla e u korist Trumpa, osvajač Mastersa ispalio je breakove od 71, 78 i 54 kako bi osigurao pobjedu od 10:6. Trump sada vodi trku za Coral Cup, koji će biti dodijeljen igraču koji sakupi najviše novca za sva tri natjecanja Coral Series ove sezone.

"U mjesec dana osvojio sam tri velika naslova u jednoj sezoni. Veoma sam zadovoljan kako sam igrao na kraju. Alison me je gurnao naprijed tokom cijelog meča. Njegova safety igra bila je jako dobra, tako da sam danas morao da budem najbolji.

"Mislim da se samo iscrpljujući rad i treninzi isplate. Imati brata sa mnom na turneji je od velike koristi. Sad sam u mogućnosti da razgovaram više sa njim i on me tjera da vježbam više nego što sam dosad radio. Ne želim da odustanem kada pobijedim. Sada samo još više turnira želi da osvojim."

Razočarani Carter je osjećao da je mogao meč lako otići drugim putem.

"Bilo je teško. Dao sam sve od sebe, ali nisam kasnije imao više priliku. Na 7:6 sam osjetio da imam svoje šanse, ali nisam imao, odlučile su sitnice. Razočaran sam jer sam zaista želio pobjedu. Svi su me otpisali. To me nije zanimalo. Rekao sam da me nije briga ako sam ja jedini u zgradi koji vjeruje u mene."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije