Johnson "tjera" publiku sa SP-a u snukeru?

Strah od trugog talasa

Johnson "tjera" publiku sa SP-a u snukeru?

Britanski premijer Boris Johnson je saopštio da sportski događaji koji su planirali na prisustvo publike, više neće moći dočekivati gledatelje - uključujući i Svjetsko prvenstvo u snukeru koje je u toku, u Sheffieldu.

Ovakva odluka stiže zbog straha od drugog talasa koronavirusa i nakon što su britanske vlasti u četvrtak saopštile da šire područje Manchestera očekuju strožije restriktivne mjere.

Inače, na SP u snukeru su navijači već prisutni.

Trećina kapaciteta prostora je otvorena sa gledatelje kako bi se mogla ispoštovati socijalna distanca, ali maske nisu obavezne nakon što navijači zauzmu svoja mjesta.

Sada se očekuje saopštenje World Snooker Toura o tome da li će publika ipak biti "ukinuta" sa Svjetskog prvenstva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi