Spriječena nova senzacija: Trump u "majstorici" savladao Nooha

Svjetsko prvenstvo

Spriječena nova senzacija: Trump u "majstorici" savladao Nooha

A. Beganović

Jedan od najvećih favorita za osvajanje naslova svjetskog prvaka, Judd Trump uspio se plasirati u 2. kolo Svjetskog prvenstva iako je bio korak od ambisa.

Sjajan meč odigrao je Thepchaiya Un-Nooh protiv apsolutnog favorita Judda Trumpa, no ipak nije imao snage za ništa više od časnog poraza.

Malo je nedostajalo Noohu da nakon jučerašnje pobjede Cahilla nad O'Sullivanom napravi još jedno provorazredno iznenađenje.

Un-Nooh je fenomenalno otvorio meč, a prvu sesiju je riješio u svoju korist rezultatom 6:3. No, na početku druge Trump je zaigrao mnogo bolje i uspio je rezultat preokrenuti u svoju korist.

Poveo je veliki favorit 8:7, pa zatim i 9:8 i tada se činilo da će ipak upisati koliko-toliko "laganiju" pobjedu.

Međutim, Nooh se nije predavao, uspio je spasiti prvu Trumpovu meč loptu i tako osigurati "majstoricu" u kojoj je imao sve u svojim rukama.

Imao je Nooh prvi break ali napravio je samo 26 poena. Trump je ponuđeno iskoristio i sjajnom igrom je stigao do pobjede.

Inače, plasman u 2. kolu osigurali su sinoć Stuart Bingham koji je rezultatom 10:9 savladao Graeme Dotta, te David Gilbert koji je bio bolji od Joe Perryja (10:7).

Na dobrom putu da se plasiraju u 2. kolu su i Zhou Yuelong koji nakon prve sesije vodi protiv Marka Allena (7:2), te Barry Hawkins koji ima ubjedljivu prednost protiv Li Hanga (7:0)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi