Judd Trump je novi svjetski prvak u snookeru!

Englez je sasvim zasluženo stigao do titule prvaka

Judd Trump je novi svjetski prvak u snookeru!

S. Pašalić

Judd Trump je večeras postao novi svjetski prvak u snookeru.

Trump je u finalu Svjetskog prvenstva koje se igralo u Sheffieldu potpuno nadigrao Johna Higginsa i stigao do ubjedljive pobjede rezultatom 18:9.

Početak meča nije uopšte nagovještavao da bi Trump mogao slaviti sa ovako velikom razlikom.

Oba igrača u sjajno odigrali prvu sesiju, Higgins je možda bio čak malo i bolji, a na pauzu se otišlo sa rezultatom 4:4.

Čak četiri centuryja su viđena u prvoj sesiji, a najveći rezultat je ostvario Higgins koji je u petom frameu ukupno nanizao 139 poena.

Drugu sesiju je sjajno krenuo Higgins koji je deveti frame dobio nakon još jednog centuryja od 125 poena, a onda se desio trenutak koji je presudio meč.

Higgins je propustio veliku priliku u desetom frameu, a Trump je to iskoristio i osvojio taj frame i izjednačio na 5:5.

Nakon toga desio se neshvatljiva pad u igri Higginsa i Trump je osvojio šest frameova zaredom i nakon druge sesije imao vodstvo od 11:5.

Higgins se do kraja nije uspio vratiti u meč i Trump je na kraju slavio sa 18:9 i prvi put u karijeri postao svjetski prvak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi