Kladio se na Trumpa prije 21 godinu i sada dobio ogroman novac
Prepoznao je njegov talenat na početku Trumpove karijere

Kako život nekada piše čudne priče

Kladio se na Trumpa prije 21 godinu i sada dobio ogroman novac

E. Dindić

Britanski novinar Neil Morrice imao je nevjerovatno predviđanje kada je najavio da će Judd Trump postati svjetski prvak u snookeru. 

On je sada već davne 1998.g vidio tada 8-godišnjeg Trumpa kako igra na lokalnom turniru, te je u njemu prepoznao veliki talenat. Otišao je u obližnju kladionicu i zatražio opkladu da će Trump do svoje 30. godine postati svjetski prvak.

Trump je postao veliki igrač i prvu priliku za osvajanje novca Morrice je  imao je 2011. godine ali njegov igrač izgubio je finale od Johna Higginsa.

Sudbina se poigrala sa Trumpom i osam godina kasnije uzvratio je za poraz istom protivniku te sa 29 godina postao svjetski prvak.

Novinaru je donio zaradu od 10.000 funti.

"Odmah se vidjelo da je riječ o posebnom igraču. Pratio sam ga kroz cijelu karijeru", rekao je Morrice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi