Kvalifikanti sa Svjetskog prventva izbacili Trumpa i Allena

Mnogo uzbuđenja u Sheffieldu

Kvalifikanti sa Svjetskog prventva izbacili Trumpa i Allena

Adnan Beganović

Danas su plasman u četvrtfinale Svjetskog prvenstva u snookeru čiji nagradni fond je 1.5 miliona funta osigurali su Ding Junhui i Kyren Wilson.

U Sheffieldu u Crucible Theatru danas su završena dva meča osmine finala Svjetskog prvenstva, a Ding je bio bolji od Judda Trumpa, dok je Wilson nadigrao Marka Allena.

Ding, koji je na glavni turnir stigao kroz kvalifikacije, najbolji snooker u sezoni igra u Sheffieldu. U duelu sa favoriziranim Trumpom slavio je rezultatom 13:10, a tokom cijelog meča bio je u rezultatskoj prednosti.

Kinez je nakon prve sesije imao prednost od četiri framea (6:2), da bi u drugoj uspio zadržati istu (10:6). Sjajno je Ding otvorio i treću sesiju, poveo je 12:7, no Trump se nije predavao i uspio je smanjiti na 12:10. No, na veliku žalost njegovih navijača to je sve što je uspio učiniti. Na meču su napravljena dva trocifrena breaka, prvi u četvrtom frameu od strane Trumpa (106), a drugi u šestom frameu od strane Dinga (112).

Kyren Wilson, još jedan kvalifikant, fenomenalno je otvorio meč protiv Marka Allena. Nakon prve sesije vodio je 7:1, a prednost je uspio sačuvati u drugoj sesiji (11:5).

Međutim, Allen se nije predavao, uspio je smanjiti na 11:9 i tada se činilo da će ljubitelji snookera u Crucible Theatru svjedočiti još jednoj neizvjesnoj završnici. Ali, Wilson je uspio ostati miran i slavio je 13:9. Tri trocifrena breaka napravio je Allen (122, 103, 103), a jedan Wilson (103).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti