Šampion svijeta uzeo pola miliona za titulu i odmah otišao u salon kako bi potrošio 350.000
Luca Brecel odlučio je sam sebe počastiti nakon osvajanja prve velike titule u karijeri (Foto: Instagram)

Luca Brecel se počastio

Šampion svijeta uzeo pola miliona za titulu i odmah otišao u salon kako bi potrošio 350.000

M. Šljivak

Belgijanac Luca Brecel osvojio je nedavno titulu prvaka svijeta u snookeru. Nevjerovatnom igrom i preokretima došao je do naslova i inkasirao je ček od pola miliona funti. Odmah je odlučio potrošiti dobar dio love i kupio je sebi skupocjeni Ferrari.

Luca Brecel senzacionalno je došao do titule prvaka svijeta u snookeru. On je nevjerovatnim igrama uspio doći do prvog naslova u karijeri, a u finalu je savladao Marka Selbyja 18-15.

Brecel je kao pobjednik dobio ček od 500.000 funti, a dobar dio je već potrošio. Odlučio je ovaj 28-godišnjak kupiti Ferrari 488 vrijedan 350.000 funti.

Naravno, odmah se odlučio pohvaliti na društvenim mrežama. Poručio je: "Moj novi četverotočkaš".

[instagram]https://www.instagram.com/p/CsJM2WAoqGS/[/instagram]

Brecel je također napravio ogromnu zabavu nakon osvajanja velikog trofeja, a o kakvom igraču se radi govore riječi legendarnog Ronnieja O'Sullivana kojeg je nestvarnim preokretom Belgijanac pobijedio u četvrtfinalu.

Oglasi

"On je vjerovatno najtalentovaniji igrač snookera kojeg sam ikad vidio. Nadam se da će osvojiti titulu. Ovako se igra snooker", rekao je The Rocket tokom Svjetskog prvenstva.

Do ove godine Brecel nikada nije dobio nijedan meč na Svjetskom prvenstvu, no njegov snooker je bio čaroban i na kraju je nevjerovatnim partijama došao do samog kraja.

"Snooker je psihički zahtjevan. Mogao sam izgubiti i u prvoj rundi, ali sam pobijedio. Pobjednik se odlučuje u malim detaljima", rekao je Brecel nakon titule i dodao je kako će uživati u pobjedi.

"Neću trenirati nekoliko sedmica ili mjeseci. Uživat ću u pobjedi i slaviti iz dana u dan", rekao je šampion svijeta.

Belgijanac je odlučio odmah potrošiti većinu dobijenog novca. Bez puno razmišljanja je uzeo Ferrari i glavna je faca u gradu.

Čovjek je jednostavno odlučio da maksimalno uživa u životu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi