Mark Selby je čovjek koji igra najbolje u finalima

Nova titula za sjajnog Engleza

Mark Selby je čovjek koji igra najbolje u finalima

Najbolji svjetski snookeraš Mark Selby danas je u dramatičnom finalu China Championshipa savladao Johna Higginsa sa 10:9 i tako došao do prvog trofeja na ovom turniru.

Selby je na taj način nastavio svoju nevjerovatnu seriju u finalima rangirajućih turnira, pošto je od posljednjih 13 finala pobijedio čak 12 puta uz samo jedan poraz.

Za Selbyja je to bila 15. titula na velikim turnirima i sada je samo pet igrača ispred njega na toj listi.

Selby je po tri puta osvojio Svjetsko prvenstvo i China Open, po dva puta prvenstvo Velike Britanije i Internatiol Championship, dok po jednu titulu ima na German Mastersu, Shanghai Mastersu, Welsh Openu, Paul Hunter Classicu i China Championshipu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi