Robertson teško do osmine finala, Selby i Hawkins sigurni, Higgins ispao

China Open

Robertson teško do osmine finala, Selby i Hawkins sigurni, Higgins ispao

A. Beganović

Mark Selby, Jack Lisowski, Yuelong Zhou, Kyren Wilson, Barry Hawkins i Neil Robertson plasirali su se u osminu finala rangirajućeg snooker turnira, China Opena, koji se igra za nagradni fond od milion funti.

Najubjedljiviju pobjedu u 2. kolu ostvario je Hawkins koji je rezultatom 6:1 po frameovima nadigrao Michaela Whitea, dok je najveće iznenađenje priredio Jack Lisowski koji je rezultatom 6:2 savladao jednog od najvećih favorita Johna Higginsa.

Mark Selby nije imao većih problema u duelu sa Benom Woollastonom. Slavio je 6:3, dok je Zhou Yuelong bio još ubjedljiviji u duelu sa Jakom Jonesom (6:2).

Nešto više uzbuđenja ponudio nam je duel Kyrena Wilsona i Marka Kinga, a na kraju je slavio Wilson rezultataom 6:4, dok je prava drama viđena u duelu Neila Robertsona i Sama Craiga. Pitanje pobjednika odlučeno je u posljednjem 11. frameu u kojem se bolje snašao iskusni Australac.

China Open, 2. kolo:
Zhou Yuelong - Jak Jones 6:2
Mark Selby - Ben Woollaston 6:3
Kyren Wilson - Mark King 6:4
Jack Lisowski - John Higgins 6:2
Barry Hawkins - Michael White 6:1
Neil Robertson - Sam Craigie 6:5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi