Robertsonu Masters i čak 250.000 funti

U finalu bolji od Hawkinsa

Robertsonu Masters i čak 250.000 funti

A. Beganović

Protekle sedmice u Londonu u legendarnom Alexandre Palaceu igrao se jedan od najvažnijih rangirajućih snooker turnira Masters, a titulu je osvojio Neil Robertson.

Robertson je tako nakon deset godina ponovo slavio na Mastersu, a u finalu je bio bolji od Barryja Hawkinsa i to sa ubjedljivih 10:4 po frameovima.

Do finalnog meča Robertson je savladao Anthonyja McGilla, O'Sullivana i Marka Williamsa, a osim cijenjenog tofeja, Neil je za pobjedu u Londonu zaradio i 250.000 funti.

U prvoj sesiji finalnog meča gledali smo veliku borbu, a na odmor je Robertson otišao sa prednošću od dva framea (5:3). Osvojio je Neil prvi frame druge sesije, da bi zatim Hawkins uzvratio, no to je bilo sve što je uradio u ovom meču. Do kraja je Robertson osvojio još četiri framea za objedljivu pobjedu 10:6.

"Tako sam sretan što sam ponovo osvojio ovu titulu. Barry je sinoć bio autsajder, imao je veću podršku, pa sam se u nekim momentima osjećao kao negativac koji kvari bajku. On je sjajan igrač i zaslužuje osvojiti jednu od velikih titula. Znao sam da će publika biti uz njega, ali svojim iskustvom sam znao da ću ih ušutkati", rekao je Robertson nakon meča i dodao:

"Kada sam osvojio svoju prvu profesionalnu titulu mislio sam da ću se vratiti u Australiju sretan. Ko bi rekao da ću živjeti ovdje i nakon 16 godina."

Nakon meča oglasio se i Hawkins koji je istakao da je pomalo razočaran.

"Pomalo sam razočaran. Očekivao sam da ću igrati dobro. Nakon prve sesije gubio sam 5:3, a u drugoj sam se bolje osjećao, no Neil je igrao fantastično. Općenito, napravio sam previše pogrešaka, a Neil je fantastičan igrač koji je znao to kazniti", rekao je Hawkins pa dodao:

"Ovo je jedna od najboljih sedmica u mom životu. Atmosfera na svakom meču je bila fenomenalna. Nema mnogo snooker igrača koji to dožive. Sasvim sigurno ću se neko vrijeme sjećati tog navijanja".

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi