World Grand Prix: Robertson ide kući, O'Sullivan, Trump i Wilson u osmini finala

World Grand Prix: Robertson ide kući, O'Sullivan, Trump i Wilson u osmini finala

A. Beganović

U Milton Keynesu u ponedjeljak je počeo rangirajući snooker turnir World Grand Prix na kojem učestvuje 32 najbolja rangirana igrača.

Odigrano je 12 mečeva 1. kola, koje će biti kompletirano danas, a svi apsolutni favoriti izuzev Neil Robertsona plasirali su se u osminu finala.

Pomenuti Robertson poražen je u duelu sa Robertom Milkinsom, koji je slavio rezultatom 4:2. Za razliku od Robertsona Trump, O'Sullivan i Wilson nisu imali problema na otvaranju turnira.

Istina, Trump je u duelu sa Michaelom Holtom morao odigrati maksimalnih sedam frameova, no na kraju je slavio rezultatom 4:3. Ronnie je sa ubjedljivih 4:1 savladao Allistera Cartera, dok je Wilson rezultatom 4:2 savladao Kurta Maflina.

Plasman u osminu finala osigurali su Martin Gould koji je gubio od Marka Allena 3:0, no slavio je 4:3, zatim Yan Bingtao, Lu Ning, Ding Junhui, Stuart Bingham, John Higgins, Anthony McGille i Barry Hawkins.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi