"Neka su finala toliko loša da su dobra"

Treći naslov za Robertsona

"Neka su finala toliko loša da su dobra"

E. Škorić

Australac Neil Robertson našalio se izjavom "neka su finala toliko loša da su dobra" nakon što je pobijedio Judda Trumpa rezultatom 10:9 za treći naslov prvenstva Velike Britanije.

Zanimljiv i napet meč odigrala su dva velika rivala, a pobjednik je odlučen u posljednjem frameu. Nije bilo neke posebne ljepote, o čemu je govorio i sam Robertson, ali on je na kraju imao više sreće pa je došao do pobjede.

Trump (31) nazvao je susret "epskom bitkom", ali priznao je da mu je teško pao poraz.

"Imao sam laganu smeđu za zavrtanje, pokušao sam je omamiti dok sam bio pod pritiskom, ali zabrljao sam", rekao je Trump.

"Obojica smo sigurno imali nekoliko trenutaka u finišu kada smo mislili da ćemo pobijediti. Bila je to titanska borba, obojica smo odbili poraz. Nije bila neka kvaliteta, ali ponekad su finala toliko loša da su dobra", kazao je Robertson, koji je prethodne naslove osvajao 2013. i 2015. godine.

Top Komentari

gallardo.la
Pravo tezak mec, obojca su zakazali, nije bilo velikih brejkova ali su opet pokazali kakvi su majstori. Zadnji, odlucujuci frejm je bio pravo zanimljiv, pretezak raspored kugli, 15 po 15 poena, veliko strpljenje su pokazali.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi