Nastavljaju se problemi za favorite, Mark Williams ispao u osmini finala Svjetskog prvenstva

I treći igrač na svijetu je završio svoj put na Svjetskom prvenstvu u Sheffieldu

Nastavljaju se problemi za favorite, Mark Williams ispao u osmini finala Svjetskog prvenstva

S. Pašalić

David Gilbert je savladao Marka Williamsa sa 13:9 u osmini finala Svjetskog prvenstva.

Gilbert je odlično ušao u meč i poveo sa 3:1, ali je Williams brzo izjednačio na 3:3. Na prvu pauzu se ipak otišlo sa vodstvom Gilberta 5:3 koji je dobio naredna dva framea.

Nastavak je donio ponovo nešto bolju igru Gilberta koji je nakon druge pauze imao vodstvo 9:7. Williams je na početku treće dionice smanjio na 9:8, ali je Gilbert osvojio naredna tri framea i poveo sa 12:8.

Williams je ponovo uspio smanjiti na 12:9, ali je Gilbert osvojio naredni frame i stigao do pobjede 13:9. U četvrtfinalu Gilbert će igrati protiv boljeg iz meča Barryja Hawkinsa i Kyrena Wilsona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi