Nevjerovatan povratak Fua, mnogo uzbuđenja u Crucibleu

Sjajni mečevi na Svjetskom prvenstvu

Nevjerovatan povratak Fua, mnogo uzbuđenja u Crucibleu

A. Beganović

Mark Allen, Shaun Murphy i Marco Fu plasirali su se u osminu finala Svjetskog prvenstva u snookeru.

Ljubitelji snookera danas su uživali, a u tri meča pobjednik se nije znao do posljednjeg trenutka.

Shaun Murphy i Yan Bigntao su odigrali fenomenalan meč, a pitanje pobjednika odlučeno je tek u 18. frameu. Iako je iskusni Murphy prije početka meča bio apsolutni favorit, sedamnaestogodišnji Kinez je pružio fenomenalan otpor i da je na kraju slavio ne bi bilo nezasluženo.

Murphy je bolje otvorio duel i nakon prve sesije imao je prednost od tri framea (6:3). Na početku druge sesije Murphy je osvojio frame za 7:3, da bi ubrzo stigao i do pet meč lopti (9:5). No, mladi Kinez se nije mislio tek tako predati, osvojio je tri framea i meču je dao novu dozu neizvjesnoti. Ipak u posljednjem frameu slavio je Murphy za konačnih 10:8. Murphy je meč završio sa tri trocifrena breaka (112, 118, 109), a Bingtao jedan (109).

Uzbuđenja nije nedostajalo niti u duelu Marka Allena i Jimmyja Robertsona, a na kraju je slavio favorizirani Allen rezultatom 10:8. U samu završnicu sa vodstvom je ušao Robertson (7:6), no iskustvo je presudilo. Allen je znao kazniti svaku grešku svoga protivnika i zasluženo se plasirao u osminu finala.

Najuzbudljiiji meč u dosadašnjem dijelu Svvjetskog prvvenstva odigrali su Marko Fu i Luca Brecel. Belgijanac je imao prednost od šest frameova (7:1) i tada se činilo da je pitanje pobjednika odlučeno.

No, Fu koji igra sezonu iz snova u drugoj sesiji je igrao fenomenalno i iz mrtvih se uspio vratiti. Brecel je imao dvije meč lopte (9:8), no Fu se uspio spasiti, te se plasirao u osminu finala Svjetskog prvvenstva.

Svjetsko prvenstvo, 1. kolo:

Fu - Brecel 10:9

Allen - Robertson 10:8

Murphy - Bingtao 10:8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi