Niko kao Ronnie: Petnaesti put kao da je "zabio" sedam golova na utakmici
Ronnie O'Sullivan je više nego čudan tip, no i pored svih bubica u glavi jedan je od najboljih igrača svih vremena. Zapravo, kažu da je jedini sportista na svijetu koji je poznatiji od sporta kojim se bavi.

Novi maksimalni break

Niko kao Ronnie: Petnaesti put kao da je "zabio" sedam golova na utakmici

A. Beganović

U Crawleyju je u toku rangirajući snooker turnir English open na kojem titulu brani Ronnie O'Sullivan.

Jedan od najboljih igrača svih vremena sjajno je otvorio turnir, a u 2. kolu je s maksimalnih 4:0 savladao Allana Taylora.

Ronnie je igrao sjajno, a u 4. frameu je napravio maksimalni break (147 poena u jednom potezu) što mu je 15. u karijeri po čemu je apsolutni rekorder.

Da bismo približili onima koji slabije prate snooker, maksimalni break je recimo kao da na jednoj nogometnoj utakmici igrač postigne sedam golova. Nije nemoguće, ali teško je ostvarivo.

Treba dodati i da je do prvog maksimalnog breaka u karijeri stigao Thepchaiya Un-Noah i to u 1. kolu u kojem je rezultatom 4:1 savladao Soheila Vahedija.

Top Komentari

connans
Malo ga pretjeraste sa tih sedam golova, realno pedesetak igraca je ostvarilo maksimum a koliko je fudbalera dalo sedam golova?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi