O'Sullivanovi trofeji završili kod najmlađih navijača
Foto: Twitter

Sjajan potez nakon odbrane titule u Šangaju

O'Sullivanovi trofeji završili kod najmlađih navijača

Ronnie O'Sullivan je stigao do još jednog trofeja u svojoj karijeri. Jučer je legendarni "Raketa" odbranio titulu Mastera u Šangaju i tako postao prvi igrač koji je prebacio cifru od 10 miliona funti u osvojenim nagradama.

O'Sullivan je u finalu bio boljji od Barry Hawkinsa rezultatom 11:9, a osim čeka na 200.000 funti uručen mu je i pehar.

Pehar se, međutim, nije dugo zadržao u njegovim rukama pošto ga je odmah proslijedio mladom obožavatelju - koji je, naravno, bio oduševljen polonom kojeg je dobio od legende svjetskog snukera.

Dobio je O'Sullivan i trofej za najveći brejk na Mastersu, a i njega je odlučio pokloniti, pa je završio kod mlade obožavateljice.

"Imam toliko pehara kući, možda oko stotinu. Prvi mi je bio poseban, ali kada ih dobijate toliko puno onda više ne razmišljate o njima, pamtite samo iskustva", izjavio je O'Sullivan nakon meča, pa dodao:

"Poželio sam pehar dati toj djevojčici kako bi ga ona mogla staviti u svoju sobu. Možda će pamtiti ovaj meč i pamtiti da je bila na snukeru".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi