Selby teško do trijumfa nad Milkinsom

Drugo kolo International Championshipa

Selby teško do trijumfa nad Milkinsom

U kineskom Daquingu trenutno se igra International Championship u snookeru, a nakon današnjih mečeva poznati su svi učesnici osmine finala.

Branilac naslova Mark Selby savladao je Roberta Milkinsa, a pobjednik je odlučen u pretposljednjem, desetom frameu. Milkins je dobro odolijevao, ali je Selby ostvario osmu uzastopnu pobjedu.

Još zanimljivije je bilo u duelu Neila Robertsona i Joa Perryja, nakon 5:5 u freamovima, pobjedu je odnio Australijanac Robertson koji je posljednji frame dobio sa nulom.

U ostalim mečevima pobjede su izborili Ali Carter, Juan Sijun, Martin Gould (savladao Barryja Hawkinsa), Jack Lisowski (Dobio Marca Fua), Judd Trump, Yan Bingtao, Martin O'Donell, David Gilbert, Matthew Stevens, Ding Junhui, Alfie Burden, Marc Alen i Akani Songermsawad.

Nagradni fond sedmog rangirnog turnira sezone čije će finale biti održano u nedjelju (best of 19) iznosi čak 775.000 funti, a pobjednik će inkasirati 175.000.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi