Novi kontroverzan potez Ronnieja O'Sullivana

Bit će prijavljen Disciplinskoj komisiji

Novi kontroverzan potez Ronnieja O'Sullivana

Najpopularniji igrač snookera na svijetu Ronnie O'Sullivan plasirao se u 2. kolo Svjetskog prvenstva u Sheffieldu.

Ronnie je savladao svog sunarodnjaka Davida Gilberta rezultatom 10:7, ali je nakon završetka meča napravio potez koji je razljutio sve prisutne.

Naime, predstavnici medija su zatražili izjavu od O'Sullivana, ali ih je Ronnie izignorisao i odbio da stane pred njih. O'Sullivan je prije turnira rekao da neće davati izjave, što se u potpunosti protivi propisima Svjetske bilijar i snooker asocijacije.

Obzirom da je prema pravilima svaki igrač na ovom turniru dužan davati izjave za medije, O'Sullivan će zbog svog poteza biti prijavljen Disciplinskoj komisiji ove organizacije, koja će donijeti odluku o njegovom kažnjavanju.

Ronnie O'Sullivan će se u osmini finala Svjetskog prvenstva u snookeru sastati sa pobjednikom duela između Barryja Hawkinsa i Zhanga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi