O'Sullivan preokretom do osmine finala Scottish Openam dalje ide i Higgins
The Rocket će u osmini finala Glasgowa igrati protiv Michaela Whitea

Savladao Li Hanga

O'Sullivan preokretom do osmine finala Scottish Openam dalje ide i Higgins

Ronniea O'Sullivana gledat ćemo barem još jednom u 2017. nakon što je danas u okviru šesnaestine finala Scottish Opena savladao kineskog predstavnika Li Hanga sa 4:3.

Hang je bio na pragu da izbori osminu finala, nedostajao mu je samo jedan frame čime bi napravio veliko iznenađenje, no The Rocket se vratio i osvojio posljednja dva moguće framea u igri, slavivši sa 4:3.

On će sutra u osmini finala posljednjeg rangirajućeg snooker turnira ove godine igrati protiv Michaela Whitea koji je sa 4:1 savladao Kyrena Wilsona.

Uspješan u šesnaestini finala bio je i John Higgins koji je glatko dobio Gerarda Greenea 4:0, uz trocifreni break na kraju.

U osminu finala ranije su se plasirali Niel Robertson koji će igrati s Davidom Graceom, zatim prošlogodišnji pobjednik Marco Fu koji će se sastati s Xiao Guodongom te Tom Ford, Xu Si i Cao Yupeng.

Sve do finala igra se na četiri, dok je će finalni meč pripasti onome ko prije ostvari devet pobjedničkih frameova. Šampion iz Glasgowa inkasirat će 70.000 funti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi