Poznata još četiri učesnika 2. kola SP u snookeru

Zanimljivo u Crucible Theatru

Poznata još četiri učesnika 2. kola SP u snookeru

Adnan Beganović

Poznata su još četiri učesnika 2. kola Svjetskog prvenstva u snookeru koje se igra u Sheffieldu u Crucible Theatru za nagradni fon od oko 1.5 miliona funti.

Nakon Ronnieja O'Sullivana, Anthonyja McGilla, Alana McManusa, te Allistera Cartera plasman u 2. kolo Svjetskog prvenstva osigurali su Mark J Williams, Sam Baird, Ricky Walden i Mark Selby.

Williams u duelu sa Dottom nije imao većih problema, iako se očekivao neizvjestan meč. Od samog početka meča Williams je imao sve pod kontrolom i na kraju je zasluženo slavio sa ubjedljivih 10:4. Na meču je viđen samo jedan trocifreni break i to od strane Williamsa u jedanaestom frameu kada je nanizao 102 poena. 

Autor velikog iznenađenja je Sam Baird, 59. igrač na Rang listi koji je u 1. kolu savladao 13. nositelja turnira Michaela Whitea. Slavio je Baird rezultatom 10:7, a pitanje pobjednika odlučeno je u samom finišu meča. White je imao vodstvo 7:6, no onda je Baird zaigrao svoj najbolji snooker i osvojivši četiri uzastopna framea slavio je 10:7. Dva trocifrena breaka napravio je Baird (108 i 103), a jedan White (102).

Zanimljivo je bilo i u duelu Rickyja Waldena i Robbieja Williamsa, a na kraju je slavio Walden rezultatom 10:8. Williams je u završnicu ušao sa vodstvom 7:5, no po njegovu žalost razigrao se Walden koji je od narednih šest frameova osvojio pet i na kraju je stigao do pobjede.

Jedan od favorita za osvajanje naslova Mark Selby namučio se u duelu sa Robertom Milkinsom. Slavio je Selby rezultatom 10:6, no iako rezultat tako ne govori, nekadašnji svjetski prvak imao je dosta problema. Vodio je Selby 7:2 i činilo se da je pitanje pobjednika odlučeno, ali Milkins uzastopno osvaja četiri framea i meču donosi dozu neizvjesnosti. Ipak, Selby nije dozvolio iznenađenje i na kraju je zasluženo slavio. U osmom frameu Selby je napravio trocifreni break od 132 poena i to je ujedno bio jedini trocifreni break na meču.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi