Maguire teškom mukom savladao amatera koji je u prvom kolu izbacio O'Sullivana

Maguire je slavio u odlučujućem frameu

Maguire teškom mukom savladao amatera koji je u prvom kolu izbacio O'Sullivana

S. Pašalić

Stephen Maguire je savladao Jamesa Cahilla u uzbudljivom meču sa 13:12 i plasirao se u četvrtinale Svjetskog prvenstva u snookeru.

Maguire je dobro otvorio meč i poveo sa 2:0, ali je Cahill osvojio naredna framea i izjednačio na 2:2. Nakon toga je Maguire ponovo bolje zaigrao i na prvu pauzu otišao sa vodstvom 5:3.

U nastavku je Maguire održavao svoju prednost i u posljednji dio meča ušao sa vodstvom od 9:7. Cahill je pružio veliku borbu u posljednjoj dionici meča i stigao do 12:12, a odlučujući frame je ipak osvojio Maguire i plasirao se u četvrtinale.

Cahill je tako nakon ogromnog iznenađenja u prvom kolu kada je izbacio peterostrukog prvaka Rooniea O'Sullivana bio na korak do toga da napravi još jedno iznenađenje, ali je na kraju Maguire ipak odnio pobjedu.

Ipak, ovo je i dalje sjajan rezultat za igrača koji je postao prvi amater u historiji koji se plasirao na Svjetsko prvenstvo u snookeru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi