Preokret Robertsona protiv Williamsa

Masters u Londonu

Preokret Robertsona protiv Williamsa

Snooker Masters u londonskom Alexandra Palaceu ušao je u treći dan, a u današnjem okršaju starih znanaca Marka Williamsa i Neila Robertosna slavio je ovaj drugi.

Nakon što je sinoć Ding Jinhui izborio četvrtfinale laganim, sigurnim trijumfom nad Jackom Lisowskim, Australijanac se danas pobrionuo za preokret.

Iako je Velšanin u duelu dva bivša svjetska prvaka vodio sa 3:1, Robertson je nakon četvrtog freama zaigrao puno bolje, sigurnije i efikasnije, te je dobio pet freamova zaredom.

U četvrtfinalu 600.000 funti vrijednog turnira, jednog od tri najveća u historiji ovoga sporta (bez obzira što nije rangirni turnir), Robertson će igrati protiv pobjednika duela također velikih snooker majstora Shauna Murphyja i Barryja Hawkinsa koji je na programu večeras.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi