Čarobni snooker: Krađa freama Maguira protiv Williamsa ući će u anale
Dramatičan meč između Škota i Velšanina okončan je na nevjerovatan način

Jučer odigran istinski klasik na UK Championshipu

Čarobni snooker: Krađa freama Maguira protiv Williamsa ući će u anale

Ljubitelji snookera koji su propustili jučerašnji duel osmine finala između Stephena Maguirea i Marka Williamsa, kajat će se.

Moguće je naravno vrlo lako pronaći putem sredstava informisanja u digitalnoj eri snimak meča, međutim lišeni rezultatske neizvjesnosti svi koji bi eventualno željeli pogledati taj duel od prvog udarca štapom do posljednje ubačene kugle ne bi imali priliku isto uživati.

Slobodno se može reći da su Škot i Velšanin sinoć odigrali jedan od najboljih mečeva UK Championshipa, drugog po snazi rangirnog turnira i uz Svjetsko prvenstvo u Sheffieldu i Masters u Alexandra Palaceu jednog od tri najveća takmičenja u svijetu snookera.

U meču za anale, koji je ponudio apsolutno sve ono što snooker može ponuditi, slavio je Stephen Maguire i to nakon što je prethodno gubio 0:4. Osim antologijskog povratka protiv trostrukog svjetskog prvaka ono što je ovome meču dalo dodatno draž jeste taj posljednji, odlučujući fream.

Pri rezultatu 5:5, Maguire ga je otvorio ubacivši dvije kugle za 6:0, ali je onda Williams iskoristio grešku, ubacio je jednu srednje dugu kuglu i krenuo u seriju.

Izgledalo je da Maguire neće više dolaziti za stol, ali je onda pri vodstvu 33:6 uslijedila greška. Velšanin se pokušao izvući safety udarcem, ne odigravši ga dobro. Tačnije naduravala su se dva igrača jedno vrijeme, nakon čega je Williams previdio da Maguire može odigrati plant.

Škot je hrabro pristupio u "krađu" framea i sve je dobro išlo, ali mu je ostala posljednja crvena prilijepljena za mantinelu. I onda ide udarac kakav se u snookeru ne viđa često. Od mantinelu na srednju rupu Škot je ubacio crvenu i stavio praktično tačku na nevjerovatan meč.

Administratori worldsooker stranice zapitali su se da li je Maguireov udarac najbolji ikad viđen na UK Championshipu.

Za one koji su propustili meč, barem cijeli posljednji frame mogu pogledati u prilogu:

Top Komentari

Gvardiola
Apsolutno nikakve veze ovaj tekst nema sa snukerom. Ovo samo može napisati neko ko nije pogledao vise od dva meča snukera u svom životu.
7 3
king11
mark wiliams najzanimljiviji igrač snookera
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi