O'Sullivan u velikoj prednosti nakon prve sesije

Murphy nije imao svoju noć

O'Sullivan u velikoj prednosti nakon prve sesije

A. Beganović

U Sheffieldu u Crucible Theatru danas su počeli mečevi osmine finala Svjetskog prvenstva u snookeru koje se igra za nagradni fond od 1.750.000 funti.

Prve sesije svojih mečeva osmine finala danas su odigrali Stuart Bingham i Kyren Wilson, te Ronnie O'Sullivan i Shaun Murphy, a na odmor su sa prednošću otišli Wilson i O'Sullivan.

Četrnaesti nositelj Kyren Wilson sjajno je otvorio meč protiv nekadašnjeg svjetskog prvaka Stuarta Binghama. Wilsonu je na samom početku sve polazilo za rukom, dok Bingham nije ličio na igrača koji se prija par godina uspio okitii titulom svjetskog prvaka. Nakon odigranih pet frameova Wilson je vodio 5:0, no do kraja je Bingham osvojio tri framea pa je meču vratio dozu neizvjesnosti.

Osmina finala donijela nam je i okršaj starih znanaca, Ronnieja O'Sullivana i Shauna Murphyja, a nakon osam odigranih frameova više razloga za zadovoljstvo imao je O'Sullivan koji je meč otvorio breakom od 91 poena za vodstvo 1:0.

Murphy je uzvratio sa breakom od 84 poena za 1:1, a onda je Ronnie osvojio uzastopno četiri framea i stigao je do ogromne prednosti (5:1). Sedmi frame donio je mnogo uzbuđenja, a na kraju ga je u svoju korist riješio Murphy, da bi posljednji u sesiji dobio O'Sullivan za 6:2.

Na kraju treba dodati da je Ronnie napravio trocifreni break od 128 poena, te da se mečevi osmine finala igraju na 13 dobijenih frmaeova.

Osmina finala:
O'Sullivan - Murphy 6:2
Wilson - Bingham 5:3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi