Ronnie "raketa" i dalje na plus četiri, Allen briljira

Sjajni mečevi u Crucible Theatru

Ronnie "raketa" i dalje na plus četiri, Allen briljira

A. Beganović

Ronnie O'Sullivan i Shaun Murphy danas su u Crucible Theatru u Sheffieldu odigrali drugu sesiju meča osmine finala Svjetskog prvenstva.

Ronnie "raketa" je nakon prve sesije imao dobru prednost (6:2), a samo otvaranje druge sesije nije išlo na ruku Murphyju. Istina, prvi frame je riješio Murphy u svoju korist da bi onda Ronnie "raketa" upalio svoje pogone te uzastopno osvojio tri framea za veliku prednos prije odlaska na petnaestominutnu pauzu (9:3).

No, Murphy nije gubio glavu, odnosno zaigrao je mnogo bolje i uspio je smanjiti na 9:6. U posljednjem frameu druge sesije imao je Murphy nekoliko prilika za veliki priključak, no nije ih iskoristio što je O'Sullivan znao kazniti pa je pred posljednju sesiju sačuvao prednost stečenu u prvoj (10:6).

Prvu sesiju svoga meča u osmini finala odigrali su Mark Allen i John Higgins. Allen je sesiju otvorio breakovima od 71 i 65 što mu je bilo dovoljno za vodstvo 1:0, a u drugom frameu je napravio trocifreni break od 100 poena za 2:0.

Higgins je u naredna dva framea uzvratio da bi breakovima od 102, 129 i 82 fantastični Allen stigao do vodstva 5:2. Posljednji frame je dobio Higgins tako da nas u nastavku ovog meča očekuje mnogo uzbuđenja.

Svjetsko prvenstvo, osmina finala:
O'Sullivan - Murphy 10:6
Allen - Higgins 5:3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi