"Raketa" ostala bez goriva, Ronnie O'Sullivan ispao u prvom kolu Svjetskog Grand Prixa
Ronnie O'Sullivan prošle godine u finalu savladao Junhui Dinga

Veliko iznenađenje na početku turnira

"Raketa" ostala bez goriva, Ronnie O'Sullivan ispao u prvom kolu Svjetskog Grand Prixa

S. Pašalić

U engleskom gradu Cheltenhamu se ove godine od 4. do 10. februara održava Svjetski Grand Prix u snookeru.

Riječ je o dvanaestom događaju sezone koji je ujedno i dio novonastalog Coral kupa. Branitelj naslova je Ronnie O'Sullivan koji je prošle godine u finalu pobijedio Junhui Dinga sa 10:3.

Ove godine smo odmah na početku vidjeli veliko iznenađenje. U prvom kolu Marco Fu je eliminisao branitelja naslova Ronnija O'Sullivana sa 4:2.

O'Sullivan je dobro krenuo i osvojio prvi frame i ništa nije ukazivalo da bi moglo doći do iznenađenja. Međutim Marco Fu zatim uzima dva framea i vodstva od 2:1.

U narednom framu Fu je išao prema tome da dođe do vodstva od 3:1, ali je O'Sullivan ukrao ovaj frame i izjednačio na 2:2.

Možda i presudni je bio peti frame kada je Fu ponovo odlično krenuo i nanizao 66 poena i onda je napravio grešku te se činilo da bi Ronnie i ovaj frame mogao ukrasti, međutim to se nije desilo i Fu je poveo sa 3:2. U posljednjem frameu Fu je rutinski odradio posao i došao do velike pobjede.

U drugom susretu Barry Hawkins je pobijedio Ryana Daya sa 4:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti