Robertson se opet poigrao s Binghamom

German Masters

Robertson se opet poigrao s Binghamom

Australac Neil Robertson plasirao se u četvrtfinale rangirajućeg snooker turnira German Mastersa.

Bivši svjetski prvak u osmini finala deklasirao je Stewarta Binghama 5:0 i sastat će se u četvrtfinalu sa boljim iz duela Selby - Gilbert.

Interesantno je da Robertson već drugi put zaredom drži lekciju iz snookera Bingamu, u posljednjem meču prije ovoga savladao ga je s još uvjerljivijih 6:0.

Dan ranije svjetski broj 1, Selby propustio je kratku kuglu, skoro pa zicer na posljednjoj žutoj kugli za maksimalni break od 147, pa je ostao na tri u karijeri. Njegov protivnik u osmini finala Gilbert napravio je 147. maksimalni break prošle sedmice, ali je Bena Woolastona jučer savladao najviše nanizavši 61 poen u trijumfu od 5:2.

U prvim četvrtfinalnim duelima večeras od 20 sati sastaju se Maguire - Trump i Williams - Wilson.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi