Trump nakon pobjede nad Robertsonom: Nevjerovatno finale

Trump nakon pobjede nad Robertsonom: Nevjerovatno finale

A. Beganović

Fenomenalan meč u finalu English Opena odigrali su Judd Trump i Neil Robertson.

Nakon mnogo uzbuđenja, sjajnog snookera i preokreta, Trump je slavio rezultatom 9:8 za 18 rangirajuću titulu i 70.000 futni koliko je osvojio zahvaljući trijumfu.

Nakon meča i Trump je istakao da se radilo o fenomenalnom meču, a pohvalio je i igru svog protivnika.

"Bilo je to nevjerovatno finale. Nikada nisam osjećao da imam kontrolu nad mečom jer je Neil igrao strašan snooker. Dobio sam važan frame na 7:4 za Neila. Morao sam zaista dati sve od sebe i zbog toga sam ponosan. Samo sam tražio priliku, a kada mi je pružena morao sam je iskoristiti", rekao je Trump.

Pobjedom na English Openu stigao je do 18 rangirajuće titule koliko su osvojili Robertson i Mark Selby.

"Izjednačiti se sa Neilom i Markom je fantastično jer se radi o dvojici sjajnih igrača. Neil i ja imamo rivalstvo u kojem izvlačimo najbolje iz sebe i naši mečevi su nevjerovatni za navijače. Nadam se da će takvih mečeva biti još mnogo", zaključio je Trump.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi