Ronnie na raketni pogon do preokreta i duela sa Selbyjem

U polufinale ide i McGill

Ronnie na raketni pogon do preokreta i duela sa Selbyjem

S. Bošković

Kompletirano je četvrtfinala Svjetskog prvenstva u snookeru koje se igra u Sheffieldu, u legendarnom Crucibleu.

Nakon što su se danas u polufinale plasirali Selby i Wilson, svoje mjesto u finalu našli su Ronnie O'Sullivan i Anthony McGill.

O'Sullivan je u četvrtfinalnom meču porazio Velšanina Marka Williamsa s 13 - 10 u frameovima, te tako zakazao polufinale s Markom Selbyjem. Njih dvojica skupa su osam puta bili prvaci svijeta u snookeru. O'Sullivan pet puta, Selby tri puta.

No, legendarni igrač se nakon prve sesije našao u dosta lošoj poziciji i gubio je 6 - 2, ali ne bi to bio Ronnie kad se ne bi vratio. U drugoj sesiji 44-godišnjak je izgubi prvi frame, te Williams dolazi do prednosti od 7 - 2, a onda Ronnie pravi četiri uzastopna breaka, te izjednačuje na 8 - 8.

Nakon toga, rezultat je došao do 10 - 10, a uz malo sreće s crvenom kuglom Ronnie preuzima vodstvo u 11 - 10. U narednom frameu Ronnie pravi break od 133, te nakon toga privodi meč kraju.



U polufinale ide i Škot Anthony McGill koji je s 13 - 10 savladao Norvežanina Kurta Maflina. U drugi dio meča McGill je ušao s prednosti od  10 - 6, te je tako imao veliku prednost. Došao je Maflin u jednom trenutnu na samo dva framea zaostatka, te je rezultat bio 12 - 10, no u posljednjem frameu McGill je bio hladne glave, te ga je lagano osvojio. 

U polufinalu će snage odmjeriti s Kyrenom Wilsonom koji je danas nešto ranije senzacionalno izbacio svjetskog prvaka Judda Trumpa. 

Polufinala će se igrati od 12. do 14. augusta, a igrat će se 33 framea. Polufinale, koje je na rasporedu 15. i 16. augusta će se igrati na boljeg iz 35 frameova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi