Ronnie na raketni pogon: Treća uzastopna titula na Shaghai Mastersu

U finalu bolji od Shauna Murphyja

Ronnie na raketni pogon: Treća uzastopna titula na Shaghai Mastersu

A. Beganović

Ronnie O'Sulivan pobjednik je Shanghai Mastersa, rangirajućeg snmooker turnira. U finalu je po mnogima jedan od najboljih igrača svih vremena bio bolji od Shauna Murphyja.

Slavio je O'Sullivan rezultatom 11:9 po frameovima, a ovo mu je treća uzastopna titula na Shanghai Mastersu i kući je otputovao bogagtiji za 200.000 funti.

Finalni meč je obilovao sjajnim potezima, a Murphy ga je mnogo bolje otvorio. Poveo je 3:0, no onda se budi O'Sullivan i osvaja uzastopno četiri framea za potpuni preokret da bi se na odmor otišlo pri rezultatu 5:5.

U drugu sesiju opet ponovo bolje ulazi Murphy, osvaja frame za 6:5 pa i za 7:6, no onda O'Sullivan ubacuje u brzinu više i stiže do, pokazat će se, nedostižnih 10:7. Na kraju 11:9 za Ronnieja, koji je još jednom oduševio sve ljubitelje snookera.

"Zadovoljan sam pobjedom. Shaun je dobro igrao i mislim da će i ove sezone napraviti dosta dobrih stvari. Za mene je od ogromnog značaja što sam vidio da mogu pobijediti igrača Shaunovog kalibra", istakao je O'Sullivan pa zatim dodao:

"Igram u situacijama kada želim igrati, nemam se kome dokazivati. Mislim da je ljubiteljima snookera lijepo kada me vide da igram i žele da nastave još dugo uživati u mojim igrama."

Top Komentari

Hooruk
Je li vas sramota, ovakvu vijest objavljujete nakon dva dana a koja god rospija objavi novu sliku na instagramu, tu ste odma ažurni da objavite.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi