Senzacija u najavi: Prvi amater na Svjetskom prvenstvu vodi protiv Ronniea O'Sullivana

Meč se nastavlja sutra

Senzacija u najavi: Prvi amater na Svjetskom prvenstvu vodi protiv Ronniea O'Sullivana

S. Pašalić

U engleskom gradu Sheffieldu se igra Svjetsko prvenstvo u snookeru.

Ronnie O'Sullivan u prvom kolu igra protiv Jamesa Cahilla koji je prvi amater u historiji koji je zaigrao na Svjetskom prvenstvu, a nakon devet odigranih frameova rezultat je iznenađujućih 5:4 za Cahilla.

Meč se igra na deset dobijenih frameova tako da je Cahill na pola puta da savlada jednog od najboljih igrača u historiji snookera.

Peterostruki prvak svijeta O'Sullivan je izgubio prvi frame, da bi zatim osvojio naredna dva i poveo sa 2:1. Međutim Cahill je odmah izjednačio na 2:2.

O'Sullivan je jako loše igrao tako da se u posljednji današnji frame ušlo sa rezultatom 4:4, a deveti frame je osvojio Cahill i tako stigao do prednosti.

Sutra će biti nastavljen ovaj meč, a vidjet ćemo da li će O'Sullivan stići do preokreta ili će Cahill napraviti veliku senzaciju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi