Ronnie O'Sullivan pobjedom krenuo u odbranu naslova na Coral prvenstvu u Engleskoj

Englez uspješo prešao prvu prepreku

Ronnie O'Sullivan pobjedom krenuo u odbranu naslova na Coral prvenstvu u Engleskoj

S. Pašalić

Coral prvenstvo za igrače u snookeru je turnir koji se ove godine igra u engleskom gradu Prestonu od 4. do 10. marta.

Ovo će biti šesnaesti događaj za plasman ove sezone koji je dio novonastalog Coral Cupa. Ronnie O'Sullivan je branitelj naslova, a prošle godine je u finalu savladao Shauna Murphyja sa 10-4.

Pobjednik ovog turnira će dobiti nagradu od 125 hiljada funti, dok će poraženi u finalu dobiti 50 hiljada funti. Igrač koji ostvari najveći break na turniru će dobiti 5 hiljada funti.

Branitelj naslova Ronnie O'Sullivan je pobjedom protiv Barryja Hawkinsa 6:4 počeo svoj nastup na ovogodišnjem turniru. O'Sullivan je odlično krenuo u meč i poveo sa 3:0, a nešto kasnije je vodio i sa 5:2 da bi se Hawkins vratio na 5:4 i u desetom frameu napravio brzoplet potez koji ga je na kraju koštao poraza.

Mark Allen u drugom meču stigao do vrlo lagane pobjede od 6:2 protiv Stephena Maguirea. Ostali mečevi su na rasporedu sutra.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi