Scottish Open: Favoriti idu dalje, Higginsa namučio Iranac Sohail Vahedi

Scottish Open: Favoriti idu dalje, Higginsa namučio Iranac Sohail Vahedi

A. Beganović

Za profesionalne igrače snookera nema odmora. Nakon UK Championshipa na kojem je titulu osvojio Neil Robertson, od ponedjeljka je na rasporedu Scottish Open, rangirajući turnir čiji nagradni fond je 405.000 funti.

U protekla dva dana odigrani su mečevi prvog kola. Favoriti za osvajanje naslova opravdali su tu ulogu i plasirali su se u 2. kolo koje je na rasporedu danas.

Branioc titule, Mark Selby, na otvaranju turnira rezultatom 4:1 je savladao Yuan Sijuna, dok je Kyren Wilson istim rezultatom nadigrao Simona Lichtenberga.

Trenutno najbolji snooker igrač, Judd Trump, bio je bolji od Alexandera Ursenbachera (4:1), dok je John Higgins teže od očekivanog savladao Iranca Sohaila Vahedija (4:3).

Nakon lošeg nastupa na UK Championshipu, Ronnie O'Sullivan je pobjedom otvorio Scottish Open. U 1. kolu bio je bolji od Allana Taylora (4:2).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti