Selby sa druge planete, i Higgins u polufinalu

Sjajni mečevi u Crucible Theatru

Selby sa druge planete, i Higgins u polufinalu

A. Beganović

John Higgins i Mark Selby plasirali su se u polufinale Svjetskog prvenstva u snookeru.

Duel između aktuelnog svjetskog prvaka Marka Selbyja i Marca Fua očekivao se sa mnogo nestrpljenja, no otišao je u jednom smjeru.

Fenomenalni Selby koji igra snooker iz snova, razbio je Fua koji se očigledno nije uspio oporaviti od zahtjevnog meča sa Neilom Robertsonom u osmini finala.

Selby je poveo 5:0, a na odmor nakon prve sesije otišao je pri vodstvu 6:2. U nastavku meča se nije desilo ništa novo, aktuelni svjetki prvak je dominirao i Fua je kući poslao već nakon druge sesije (13:3). 

Tri trocifrena breaka napravio je Selby i to od 132, 139 i 143 poena što je ujedno i najveći break u dosadašnjem dijelu prvenstva.

Četverostruki svjetski prvak John Higgins u četvrtfinalu je bio bolji od mladog 26-godišnjeg Kyrena Wilsona. Od samog počekta četvrtfinalnog meča četverostruki svjetski prvak je imao prednost, a na odmor nakon prve sesije otišao je pri vodstvu 5:3.

U drugoj sesiji Higgins je zaigrao još bolje i istu je riješio u svoju korist 6:2 za veliku prednost uoči posljednje sesije (11:5) koju nije ispustio i na kraju je zasluženo slavio rezultatom 13:6.

Na meču su napravljena dva trocifrena breaka i to oba od strane iskusnog Higginsa. Prvi od 129 poena u devetom frameu i drugi od 135 poena u trinaestom frameu.

Selby će u polufinalu igrati protiv boljeg iz meča Ding - O'Sullivan (10:6), a Higgins protiv pobjednika duela Hawkins - Maguire (5:3).

Svjetsko prvenstvo, četvrtfinale:

Selby - Fu 13:3
Higgins - Wilson 13:6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi