Selby u veličanstvenom finalu nadigrao O'Sullivana

Drugi put osvojio UK Championship

Selby u veličanstvenom finalu nadigrao O'Sullivana

A. Beganović

Mark Selby po drugi put u karijeri je osvojio UK Championship koji se igrao u Yorku u legendarnom Barbican Centru za nagradni fond od 850.000 funti od čega je pobjedniku pripalo 170.000.

U finalu jednog od najznačajnijih snooker turnira snage su odmjerili trenutno svjetski broj jedan Mark Selby i po mnogima najbolji igrač svih vremena Ronnie O'Sullivan.

Duel dva fenomenalna igrača i svjetska prvaka opravdao je očekivanja, a na kraju je Selby zasluženo slavio rezultatom 10:7 po frameovima.

O'Sullivan je trocifrenim breakom (124) otvorio meč, a nakon tri odigrana framea vodio je 2:1. No, nakon toga na scenu stupa Selby koji do kraja prve sesije uzastopno osvaja pet frameova te dolazi do ogromne prednosti (6:2).

Na početku druge sesije Selby povećava prednost (7:2), no Ronnie se nije predavao. Uspio je do petnaestominutne pauze osvojiti tri framea i vratiti se u igru (7:5). Nakon pauze Sellby terocifrenim breakom (137) odlazi na plus tri (8:5), no onda Ronnie "raketa" frameovima od 130 i 82 poena stiže na minus jedan.

Međutim, Selby uzvraća trocifrenim breakom od 130 poena te dolazi do tri meč lopte, a već prvu je iskoristio i to opet trocifrenim breakom od 107 poena.

Ljubitelji snookera mogli su uživati u današnjem finalu, a zanimljivo je da je O'Sullivanu ovo treće izgubljeno finale u sezoni, te prvo izgubljeno u šest odigranih u Barbican centru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi