Zbog ovog se voli snooker: Fenomenalan meč O'Sullivana i McGilla, svjetski prvak ide kući

Svjetsko prvenstvo

Zbog ovog se voli snooker: Fenomenalan meč O'Sullivana i McGilla, svjetski prvak ide kući

A. Beganović

Aktuelni svjetski prvak i po mnogima najbolji igrač svih vremena Ronnie O'Sullivan u osmini finala se oprostio od Svjetskog prvenstva. Bolji od njega bio je Anthony McGill koji je slavio rezultatom 13:12.

Fenomenalan meč u osmini finala Svjetskog prvenstva odigrali su Ronnie O'Sullivan i Anthony McGill, a nakon velike borbe plasman među osam najboljih osigurao je McGill.

Aktuelni svjetski prvak, Ronnie O'Sullivan sjajno je otvorio meč i činilo se da će do "lagane" pobjede nad McGillom, svoje sedme u isto toliko međusobnih mečeva.

Poveo je Ronnie 4:1 s obzirom na dešavanja na meču postavljalo se samo pitanje s kojom prednošću će završiti prvu sesiju. Ipak, McGill se budi i do kraja sesije osvaja tri framea, pa se na odmor odlazi pri rezultatu 4:4, a u drugoj ssiji saamo jedan igrač je bio "za stolom".

McGill je igrao fenomenalan snooker, drugu sesiju je riješio u svoju korist rezultatom 6:2, pa je na posljednje odmor u meču otišao sa ogromnom prednoću (10:6).

Ali, Ronnie ne bi bio Ronnie kada već izgubljen meč ne bi pretvorio u pravu dramu. Osvaja aktuelni prvak pet frameovima uzastopno i stiže do prvog vodstva nakon 4:3 (11:10). Ipak, McGill nije "izgubio" glavu i uspio je dobiti svoj prvi frame u posljednjoj sesiji, pa se u samu završnicu ušlo pri rezultatu 11:11.

O'Sullivan je dobio naredni frame za dvije meč lopte, no McGill odgovara trocifrenim breakom od 136 poena, pa se ulazi u odlučujući 25. frame. Imao je Ronnie sve u svojim rukama, ušao je prvi u break, no promašio je jednu crvenu i dao je priliku McGillu, koji ju je iskoristio za svoju prvu pobjedu u duelima sa svjetskim prvakom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi