Ronnie O'Sullivan pobjedom krenuo u odbranu naslova, Maguire pakuje kofere

Svjetsko prvenstvo

Ronnie O'Sullivan pobjedom krenuo u odbranu naslova, Maguire pakuje kofere

Adnan Beganović

Prvo kolo Svjetskog prvenstva u snookeru polako ulazi u samu završnicu, odnosno poznato je 11 od 16 učesnika osmine finala.

Crucible Theatar ponovo je "centar svijeta" za sve zaljubljenike snookera. Svjetsko prvenstvo je u toku, a aktuelni svjetski prvak i jedan od najboljih igrača svih vremena Ronnie O'Sullivan uspješno je "preskočio" prvu prepreku.

Naime, u 1. kolu Ronnie je bio bolji od Marka Joycea. Slavio je rezultatom 10:4 po frameovima, a posebno je bio raspoložen u samom finišu meča kada je pri vodstvu 7:4 napravio tri uzastopna trocifrena breaka za pobjedu 10:4.

Dva meča 1. kola odlučena su u posljednjem devetnaestom frameu. Stuart Bingham rezultatom 10:9 je savladao Ding Junhuija, a istim rezultatom slavio je Jack Lisowski u duelu sa Allisterom Carterom.

Višestruki svjetski prvak John Higgins bio je na "konopcima" u duelu sa Tian Pengfeiom. Gubio je Higgins 7:4 i činilo se da će se od prvenstva oprostiti na samom otvaranju. No, u finišu je zaigrao mnogo bolje, osvojio je šest frameova uzastopno i slavio je sa 10:7.

Zanimljivo je bilo i u duelu Kyrena Wilsona i Garyja Wilsona. Gary je vodio 5:1, no Kyren je uspio režirati preokret za pobjedu 10:8. Mark Allen je opravdao ulogu favorita u duelu sa Lu Haotianom i slavio je rezultatom 10:2.

Najprijatnije iznenađenje u 1. kolu priredio je Jamiea Jones, čovjek koji se nalazi na 69. mjestu liste najboljih igrača na svijetu. Jones je sa turnira ispratio osmog nositelja Stephena Maguirea (10:4).

Plasman u osminu finala osigurali su još Yan Bingtao, David Gilbert, Neil Robertson, te Anthony McGill.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi